O Broaster Chicken

Broaster Chicken to amerykańska sieć restauracji, powstałych z pasji tworzenia wyjątkowego smaku

Podstawą sukcesu Broaster Chicken jest soczyste, aromatyczne i delikatne mięso drobiowe podawane w chrupiącej firmowej panierce. Oryginalne przepisy i receptury marynat, które nadają kurczakowi niepowtarzalny smak, są zastrzeżone i ściśle chronione. Broaster Chicken to nie tylko znakomite walory smakowe i unikatowy styl jedzenia kurczaka, ale przede wszystkim opatentowany sposób przygotowywania potraw dzięki zastosowaniu smażenia ciśnieniowego.

 

Historia marki

Firma Broaster powstała w 1954 roku w Beloit w stanie Wisconsin USA z inicjatywy Toma Payne, Waltera Blakely, Jerolda Spates i Jacka Vos. Nowo powstała spółka rozpoczęła sprzedaż i dystrybucję specjalistycznego sprzętu technologicznego, akcesoriów i składników Broaster do restauracji w całym kraju. Jednocześnie zastrzegła nazwy ‘Broaster’ i ‘Broasted Foods’, które od tego momentu mogą być używane wyłącznie przez firmę Broaster, jej dystrybutorów i licencjonowanych restauratorów.

Smażenie ciśnieniowe

Głównym sekretem niezwykłego smaku potraw Broaster Chicken jest smażenie ciśnieniowe. To rodzaj obróbki żywności stosowany przez najlepsze restauracje, sklepy typu convenience, delikatesy, supermarkety, szkoły, szpitale oraz inne placówki i instytucje zajmujące się przygotowaniem wysokojakościowych posiłków. Ten rodzaj smażenia różni się od tradycyjnego tym, że żywność poddawana jest obróbce w kontrolowanym ciśnieniu wewnątrz szczelnie zamkniętego naczynia. Dzięki temu posiłki przyrządzone w smażalnicy ciśnieniowej Broaster są bardziej soczyste i smaczniejsze – w porównaniu do potraw przygotowanych w konwencjonalny sposób. Widoczna jest ogromna różnica w zapachu, konsystencji i smaku. Ponadto przy zastosowaniu smażenia ciśnieniowego żywność znacznie rzadziej ulega kurczeniu, ponieważ wilgotność oraz naturalne soki są zatrzymywane wewnątrz produktów.

Tajemnica smaku BC

Do przygotowania potraw Broaster Chicken stosowane jest najwyższej jakości mięso drobiowe, marynowane i panierowane przy użyciu specjalnej mieszanki składników firmy Broaster. Odpowiednio przygotowana porcja kurczaka umieszczana jest wewnątrz smażalnicy ciśnieniowej Broaster, która pozwala zachować mięsu naturalne soki, zredukować wchłanianie oleju, dokładnie przeniknąć marynacie, a także stworzyć wspaniałą, złocistą i chrupiącą panierkę. W rezultacie powstaje przepyszny posiłek Broaster Chicken, a żaden inny proces czy zastosowanie innych składników nie podrobi znanego na całym świecie smaku i tekstury potraw firmy Broaster.

Nasza oferta

Menu restauracji oferuje bogaty wybór dań kurczakiem – od BC Kurczaki (polędwiczki, skrzydełka lub kawałki kurczaka w panierce), przez wyśmienite kanapki i smakowite sałatki, po przeróżne zestawy z frytkami i colą. Jest też propozycja dla miłośników jedzenia w większym gronie – to seria Mega Zestawy z Kurczakiem, nowością natomiast jest kurczak pieczony w całości, idealny na rodzinny obiad lub posiłek z przyjaciółmi. Uzupełnieniem karty dań są pyszne desery, dodatki oraz zimne i ciepłe napoje.

Broaster Chicken cały czas unowocześnia zarówno swój specjalistyczny sprzęt jak i receptury, aby wciąż zaskakiwać klientów najwyższą jakością jedzenia i niepowtarzalnym smakiem. Dbając także o portfel swoich klientów BC regularnie wprowadza atrakcyjne promocje, a dla stałych bywalców restauracji proponuje karty rabatowe.

Sieć Broaster Chicken

Broaster Chicken to ponad 10 000 lokali w USA i na całym świecie. Aktualnie dynamicznie rozwijamy naszą sieć w Europie. W 2011 roku otworzyliśmy pierwszą restaurację w Polsce. Teraz i Ty możesz poznać nasz wyjątkowy smak. Odwiedź nas w swoim mieście.

Galeria: